روایت «فریده چراغی » درخصوص سرمایه جاودانه ایل
 

همبستگی طایفه بساک - رضا بهمنی
گفتمان ، فرهنگ و آداب و رسوم، اجتماعی ، تاریخی ، خبری ، سرگرمی ، هنری ، تبلیغاتی و.......

در باره ما
 

رضا بهمنی متولدشهر الیگودرز - ساکن دزفول تماس 09166418320و 09396418320 ==================== برای بودن ، گاهی لازم است که نباشی ! شاید نبودنت ، بودنت را به خاطر آورد ...... اما دور نباش ........ دوری همیشه دلتنگی نمی آورد ...... فراموشی همین نزدیکی هاست ........ ==================== تاریخ گویای دردها ‘ شادیها ‘ حماسه ها ‘ ستیزها ‘ جستارها ‘ پیروزیها و شکستها و در کل زبان گویای دورانها و قضاوت کننده درباره اعصار و ادوار است و تاریخ که سینه از خماخم ایام پیر کرده همیشه در دل سخنها دارد که سخن تاریخ از بختیاریهای سربلند ‘ سخن شیرینی است. ==================== من وقتی به اجداد و نیاکانم و حرکتهای مثبت و تاریخی آنان می اندیشم به خود می بالم ‘ چرا؟ که آنها در طریق ضد استعماری گام برمیداشته و شدیدا بیگانه پرستی را رد نموده و مخالف این حرکت بوده اند . قوم پرافتخاری که هیچوقت به دنبال قوم گرائی نبوده اند و همیشه و همیشه با دلی صاف و ساده در خدمت وطن بوده اند . بسیار سربلندم که خون آن آزادگان همیشه سربلند را در شریانها و رگهایم دارم که اگر داعیه ایلخانی و ایلبیگی داشته اند ‘ این خواست و ادعا و حرکت با حفظ شرف خود ‘ خانواده و ایلشان عجین بوده و هرگز شرف و انسانیت خود را فدای مقام و مال و حکومت ننموده اند. ==================== از خداوند متعال خواستارم تا همه آنانکه از تبار بختیاری هستند بدون از جاجستگی و بی عشق به مقام و ثروت بدانند نسلشان چیست و ریشه و ملیت خود را به فراموشی نسپرند (که دوست به صافی دل نگرد و دشمن به تیرگی دل) . ==================== طایفه بساک ==================== بختیاریها به دو ایل بزرگ چهار لنگ و هفت لنگ تقسیم می شوند . هر ایل خود به طایفه های مختلفی تقسیم میشود . از طایفه های هفت لنگ میتوان دورکی ، بابادی ، دینارانی و ... را نام برد . چهارلنگ شامل ممیوند - محمود صالح(مم صالح) - موگوئی - کینورسی - زلقی و ... می باشد . بساک بزرگترین طایفه ممیوند (میوند) بوده بیشتر در محدوده شهرستان الیگودرز تا ازنا پراکنده اند. ولی امروزه در سایر استانها نیز مسکن گزیده اند . .کلانتری این طایفه در زمانهای قبل از انقلاب بعهده علی آقاخان ضرغامی و بهرام خان ضرغامی بوده است که هر دو برادر بوده اند . بهرام خان ، پدر غلامرضا خان ضرغامی بوده و غلامرضا خان دو فرزند بنامهای علی آقا خان و بهرام خان ضرغامی داشته که بهرام خان ضرغامی ریاست طایفه را بعهده داشته است . ==================== طایفه بساک به دو تیره تقسیم می شود 1.بزی 2.بساک که براساس همین شنیده ها به تیره بزی به خاطر وجود سه شخص بزرگ بنام صادق صلاتین و بهمن گرگین وضرغام بوده است. ==================== این وبلاگ بدور از هرگونه خود مطرح کردن ‘ بدور از هرگونه سیاسی بازی بدور از هرگونه تعصبات بیجا و رفتارهای کورکورانه پایگاهی خواهد بود برای گفتمان طایفه بساک و سایر اقوام . محلی برای همدلی و همزبونی های بیشتر و در واقع وحدت و انسجام و همبستگی و هم اندیشی طایفه . ==================== برای ارتقا’ فرهنگ ‘ برای پیشرفت و هرچه بهم نزدیکتر شدن دلها و نظرات و افکار از همه اندیشمندان صاحب نظران دوستان و علاقمندان دعوت به همکاری دارم . ما را در این راه یاری بفرمائید . ==================== ارادتمند شما - رضا بهمنی

 

لينك روزانه
 
دانلود کتابهای شریعتی
پیام مدیریت وبلاگ شماره 15
پیام مدیریت وبلاگ شماره 14
پیام مدیریت وبلاگ شماره 13
پیام مدیریت وبلاگ شماره 12
پیام مدیریت وبلاگ شماره 11
پیام مدیر وبلاگ شماره 10
پیام مدیر وبلاگ شماره 9
پیام مدیر وبلاگ شماره 8
پیام مدیر وبلاگ شماره 7
پیام مدیر وبلاگ شماره 6
پیام مدیر وبلاگ شماره 5
پیام مدیر وبلاگ شماره 4
پیام مدیر وبلاگ شماره 3
پیام مدیر وبلاگ شماره2
پیام مدیر وبلاگ شماره 1
مناجات نامه دکتر علی شریعتی
کیت اگزوز ریموت دار برقی
ارسال هوایی بار از چین
خرید از علی اکسپرس
الوقلیون
براي تبادل لينک ابتدا لينک مارو بانام:  روایت «فریده چراغی » درخصوص سرمایه جاودانه ایل   در وبلاگ ياسايتتان قراردهيد
 
كد هاي جاوا
 


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 6
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 21
بازدید ماه : 367
بازدید کل : 551497
تعداد مطالب : 225
تعداد نظرات : 176
تعداد آنلاین : 1



 


روایت «فریده چراغی » درخصوص سرمایه جاودانه ایل

 ساختار و نظام ایلی بر مبنای مدیریت انسانی استوار است.ریش سفیدان،کدخدایان و کلانتران با نیک اندیشی ، صلح جویی و برقراری مودت میان ایلوندان، تابعیت از مقررات ایل را باعث استحکام و سربلندی ایل می دانند.آنان در ضرر و منفعت مشترک افراد راه بهتر را پیش می نهند تا جوانترها با اشتباهی سرنوشت ایل را به مخاطره نیاندازند.و این بسیار قابل احترام است. بسیاری ایلات وجود عزیزانی مانند کدخدایان باعث کم شدن ترافیک دادگاهها و فروکش کردن بسیاری از تشنج ها شده.و خود دولتمردان نیز شوراهای حل اختلاف را به منظور رفع و رجوع مسایل به روش کدخدامنشی بنا نهاده اند.ما انسانهایی امروزی و مدرن هستیم و زندگی مان با تکیه با علم و تکنولوژی روز می گذرد اما این به معنای پامال کردن پدران و گذشته ی درخشانمان نیست.ما به گذشته بر نمی گردیم بلکه با تکیه بر گذشته رو به آینده ای روشن در تکاپوییم. 

تاریخ نانوشته‌ی ادبیات بختیاری در واقع تاریخ تولد ایل است شعر با مردم ایل ما زاده شده و همواره بیانگر عواطف آنان بوده است. البته زنان بیشترین اشعار را سروده‌اند و ادبیات شفاهی بختیاری بر مبنای دل‌سروده‌های زنان ایل از جمله لالایی‌ها، دوالالی‌ها،دنگ دال (دندال)ها که "گاگریو" یا "گو گریو "نیز گفته می‌شوند (همراه شدن دنگ دال را با آواز و لحن خاص خود "سرو" می‌گویند)،گادوشی‌ها، مشک‌زنی‌ها، ترنک‌ها و ... استوار است.

آنجا که شرم و حیای زن ایل باعث سانسور خود و پنهان کردن احساساتش شده در قالب لالایی دلتنگی‌ها و آرزومندی‌هایش را سروده و هیجانش را در عروسی عزیزانش به صورت دوالالی بیان نموده. بار غم و سوگواری‌اش را نیز به دوش دنگ دال گذاشته تا خود را آرام کند ...این بدان معنی نیست که مردان شعر نسروده‌اند البته که اشعاری از قبیل بی‌داد (برزیگری =برزییری)، شلیل، صیادونه، هوله، بلال بلال و ... را با الهام از طبیعت ، روحیات حماسی و ... مردان سروده‌اند. 

اما وجود توشمال (میشکال)ها و همدلی و همراهی آنان نیز در لحظات شادی و غم ایل بسیار مهم بوده زیرا هنوز هم توشمال‌ها حضوری انکار ناشدنی در عروسی و عزای ایل دارند. شعرای بداهه‌سرایی نیز در میان مردم بوده‌اند. آنان افرادی (غالبا مردانی دارای قریحه و طبع شعر و طنازی بوده اند که در اصطلاح عامه به آنان "بیت‌بند" گفته میشده. در مجموع این اشعار بیانگر شیوه‌ی زندگی، باورها،اعتقادات و شرایط اجتماعی مردم بوده‌اند. که از بعد جامعه‌شناختی مردم بسیار قابل تامل می‌باشند. 

معرفی شاعره لر فریده چراغی (ممیرا)

نام «فریده چراغی» در بین شعردوستان لُر -چه در لرستان و چه در بختیاری- همواره شناخته‌شده بوده است.

نویسنده وبلاگ :فریده چراغی

آدرس وبلاگ : http://mamira.blogfa.com/

www.aligar.blogfa.com



مو زخمم زخم بال کس مبینا                   مو درمونم محال کس مبینا

زمین شوره زارم بی درختم                  مو چی لشک پوییزی زرد رختم

فریده چراغی متولد۱۳۵۳ و ساكن اليگودرز است  پدرو مادر ایشان  از ايلات چهارلنگ(ممیوند-بساک -آلیگر) و هفت لنگ بختياري هستند که این امر نقش عمده ای در  تقويت زبان بومي وی داشته است . با مدرك كارشناسي زبان و ادبيات فارسي؛  سالها ست سرپرستي اداره كتابخانه هاي عمومي اليگودرز را بعهده دارد .

 فعاليت هنري  و شعري خود را از سال 73  آغاز کرده و  بخاطر آشنايي كامل با زبان بختياري و علاقمندي خود نسبت به حفظ و پاسداشت آن در زمينه ي فولكلور بختياري به شعر و پژوهش در اين زمينه پرداخته است .در قالب هاي مختلف از جمله غزل،مثنوي،دوبيتي و سپيد كار مي کند .

نخستين مجموعه شعر بختياري خود  را  در سال 81 با عنوان گل باوينه به علاقمندان تقديم کرد ( اين كتاب به خاطر اينكه نخستين مچموعه چاپ شده كاملا بومي -بختياري- از يك زن بوده و هست، مورد توجه و نقد و بررسي علاقمندان در جرايد  و ...قرار گرفت ).هم اكنون يك مجموعه شعر جديد و چاپ دوم گل باوينه را آماده انتشار دارد که انشااله  بزودي منتشر خواهد  كرد.آثارش  در كتابهاي متعددي چاپ شده.ودر  سال 82 كار دكلمه در كاستي با عنوان عليداد را به خوانندگي آقاي كورش اسدپور از خوانندگان بختياري انجام داده است . مدتی است  به ترانه سرايي لري علاقمند شده و چند سفارش را پذيرفته است .وي در حال حاضر با انجمن ادبي علامه طباطبايي اليگودرز،كانون شعرا و نويسندگان، خانه‌ي هنرمندان بختياري اصفهان، كانون فرهنگي هنري بختياري‌هاي مقيم تهران و خانه فرهنگ بعثت تهران همكاري دارد. در كنگره سراسري شعر عاشورايي(حنجره هاي سرخ) دي 89 داور بوده
در بسياري از همايش ها و مخصوصا برنامه هاي بختياري بعنوان مجري حضور داشته است.

روایت «فریده چراغی » درخصوص سرمایه جاودانه ایل
 ساختار و نظام ایلی بر مبنای مدیریت انسانی استوار است.ریش سفیدان،کدخدایان و کلانتران با نیک اندیشی ، صلح جویی و برقراری مودت میان ایلوندان، تابعیت از مقررات ایل را باعث استحکام و سربلندی ایل می دانند.آنان در ضرر و منفعت مشترک افراد راه بهتر را پیش می نهند تا جوانترها با اشتباهی سرنوشت ایل را به مخاطره نیاندازند.و این بسیار قابل احترام است.بسیاری ایلات وجود عزیزانی مانند کدخدایان باعث کم شدن ترافیک دادگاهها و فروکش کردن بسیاری از تشنج ها شده.و خود دولتمردان نیز شوراهای حل اختلاف را به منظور رفع و رجوع مسایل به روش کدخدامنشی بنا نهاده اند.ما انسانهایی امروزی و مدرن هستیم و زندگی مان با تکیه با علم و تکنولوژی روز می گذرد اما این به معنای پامال کردن پدران و گذشته ی درخشانمان نیست.ما به گذشته بر نمی گردیم بلکه با تکیه بر گذشته رو به آینده ای روشن در تکاپوییم. 
 

معرفی کتاب ایشان :

گل باوینه (بابونه) مجموعه اشعار بختیاری

شاعر : چراغی - فریده
محل نشر : اصفهان   تاریخ نشر : خرداد ۸۱

تعداد صفحه : ۱۲۰    نوع اثر : تالیف     زبان کتاب : فارسی  تیراژ : ۲۰۰۰
در کتاب 46قطعه شعر به گویش بختیاری, جمع آمده و در پانویس, معانی واژگان و عبارات نیز درج گردیده است .قبل از متن سروده‌ها نکاتی چند در باب این مجموعه و سروده‌های بختیاری مطرح شده از جمله خاطر نشان می‌شود : 'در سرایش این مجموعه احساسات دخترانه و گاه کودکانه با همان صفا و صمیمیت جاری کمابیش آشکار است .'...

آقاي اردشير صالح‌پور در مقدمه‌ي گل باوينه مي‌نويسد:

«مميرا، اگرچه تحصيلات عاليه‌ي خود را در زبان و ادبيات فارسي گذرانده اما

همواره تعلق خاطري بي‌حدو‌ حصر نسبت به شعر و گويش بختياري دارد و

 كهنه‌ترين واژگان و اصطلاحات را از خورجين مادران ايل مي‌گشايد تا در

مضاميني تازه آن را به كار بندد… «در شعر مميرا»تأثير شاعران متقدم

 و متأخر از نظامي گنجوي گرفته تا فروغ و سهراب و از احمد شاملو

 تا سيدعلي صالحي، كما بيش به چشم مي‌خورد. او هم‌چون همه‌ي

 بختياري‌ها روحش از« نوستالژي»لري موج مي‌زند.»


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






|

نوشته شده در پنج شنبه 7 دی 1391برچسب:,

توسط رضا بهمنی | لينك ثابت |


موضوعات
 » حرف های بزرگان
» درباره روستاهای گلبهار
» شعر - پیامک
» شعر های بختیاری
» شعر سایر
» پیامک های بختیاری
» پیامک سایر
» حکایات روایات و ضرب المثلها
» جملات زیبا و آموزنده ، نکات جالب
» درباره بختیاری ها
» عکس
» عکسهای بختیاری
» عکسهای روستای گلبهار بهمنی علیا
» تبلیغات ، سرگرمی ، طنز
» شخصی (مدیر وبلاگ)
» گفتمان مدیر وبلاگ
» دانستنی ها
» تبریک - تسلیت
 

لينك دوستان
 » مجالگاه منجزی » هیجار بختیاری -محمد رسول سعدی جلیلوند » کوهستان سرد الیگودرز » شعر و ادب -امیدعلی اسکندرپور » آموزش خانواده‘ مهارتهای زندگی‘ وغیره » حسن سلمانی » کر بختیاری - دزفول 11 » مسلم مومبینی (بنیانا) » دل گرفته ها با امیر » شرکت تعاونی عسل بساک » دانلود/جک/اس ام اس/عکس/تیکه » خواستی بیا تو » آیاپیر (خرم سعیدی) » طایفه بَزّی - وحید » احسان پرنیان » مندیر » مالکنون (زهره اسدی شیخ رباط) » شرکت جاوید دشت ایرانیان » وبلاگ اختصاصی پوراندخت زلقی » روستای قل رومزی - جناب عبداله زاده » کیانی قلعه سردی - شاعربختیاری » سیری در فرهنگ بختیاری - امید » فال حافظ - سایت پیچک » وصفنارد قدیم - مجتبی فروزان » عبدالرضا شهبازی - شاعر » عزت اله بهمنی - شاعر » افسانه بهمنی - شاعر » محمد حمیدی - شاعر » روستای باجگیران - احمد صالح زاده » محمد ایسوند نبوتی » بنه وار - رهدار » فرهنگستان بختیاری » دنیای کوچک من - مژگان » علی چکانی (طایفه چکانی چهارلنگ) » عبدالحسین رحیمی - آبشارشوی » آژانس خبری بختیاری » سایت روستاهای ایران (عسگری) » سایت میوند - دکتر فریدون امیدی » صادق صادقی - طایفه بساک » شیمبار - خانم عزیزی (مژده) » شمیم (شاهپورآباد) - محمودی » شول آبادالیگودرز - امید » طایفه آسترکی - عبدالهی » گروه سرگرمی روزنه » درج آگهی رایگان » the best site of music » نقاب - (سهیلا بیگلرخانی) » وبلاگ شخصی حسین چراغی » برد شیر (علیداد) » تاریخ و فرهنگ بختیاری(پوراندوخت) » سرود بخت یاری(بهمن کیهان بختیار) » اصالت بختیاری(ابوذر رحیمی) » سایت شخصی دکتر محسن رضائی » آژانس خبری بختیاری » وبلاگ خانم چراغی (شاعر) » مجتبی صفری - هیودی » شرکت مهدآوران (برادران مهدور - اصفهان) » کیت اگزوز » زنون قوی » چراغ لیزری دوچرخه

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان گلبهار بهمنی علیا و آدرس bahmani.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





»فال حافظ

»جوک و اس ام اس

»قالب های نازترین

»زیباترین سایت ایرانی

»جدید ترین سایت عکس

»نازترین عکسهای ایرانی

 

آرشيو
 

مهر 1396
بهمن 1394
خرداد 1394
مهر 1393
شهريور 1393
مرداد 1393
خرداد 1393
ارديبهشت 1393
بهمن 1392
شهريور 1392
تير 1392
خرداد 1392
ارديبهشت 1392
فروردين 1392
اسفند 1391
بهمن 1391
دی 1391
آذر 1391
آبان 1391
مهر 1391
شهريور 1391
مرداد 1391
تير 1391
خرداد 1391
ارديبهشت 1391
فروردين 1391
اسفند 1390
بهمن 1390
دی 1390
آذر 1390
آبان 1390
مهر 1390
شهريور 1390

 

نويسنده
 
نویسندگان
 
طراح قالب
  
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-52170159-2', 'auto'); ga('send', 'pageview');